Friday, February 08, 2013

PRE-ORDER CARDIGAN/JACKET FOR PLUSSIZE..

*sticky post*
*please scroll down for new entry*

(LEFT - DARK GREEN)
(RIGHT - SOFT GREY)


Announcement:

Setelah mendapat banyak email dan comment dari potential customers... Tsugoi team decided untuk memberi peluang kepada customer Plus Size untuk memiliki cardigan Tsugoi... Muahaha.. Amboi nak jugak buat ayat formal... acik tak reti, tapi sebab nak jugak menjaga tatasusila ayat.. hihi..

Ok senang cerita lah yer... Kitorang dapat banyak email dari customers yang bertanyakan size.. Semua teringin nak beli.. tapi risau tak muat atau sendat... katanya.. Elly lain lah.. badan ala-ala model Venezuela (ok tu ayat aku tambah nak up Elly) Ok la ok la.. setelah berbincang dengan Elly.. kitorang cuba jugaklah menyediakan size L dan XL untuk anda, anda dan anda..

Meh refer size dulu... 

SIZE L (inci)
Bahu : 16
Dada keliling : 39
Pinggang keliling : 33
Punggung keliling : 41
Labuh tangan : 24
Labuh baju : 27
Keliling Lengan : 17

SIZE XL (inci)
Bahu : 17
Dada keliling : 41
Pinggang keliling : 35
Punggung keliling : 43
Labuh tangan : 24.5
Labuh baju : 29
Keliling Lengan : 19

untuk Free Size (inci) (Model Elly pakai) 

Bahu : 15
Dada keliling : 37
Pinggang keliling : 31
Punggung keliling : 39
Labuh tangan : 23.5
Labuh baju : 25 (kitorang labuhkan sikit dari gambar Elly pakai tu)
Keliling Lengan : 15


So korang bezakan sendiri lah ye size-size nie semua.. dan agak-agaklah korang pakai size apa.. jangan pulak tanya Kak Filla "Kak, saya size apa ye yang sesuai?".. Aku pang ko kang.. mana lah haku reti ko size apa... size aku pon aku konpius.... muahahahahhaha...

Tapi bad news sikit ialah.. Cardigan for Plus Size adalah sangat limited :(

SOFT GREY (L or XL) - 3 helai

DARK GREEN (L or XL) - 10 helai

SOFT GREY (FS) - Available

DARK GREEN (FS) - Available


So yang request for plus size tu.. cepat sikit yer.. siapa buat payment dulu, cardigan dia yang punya *sambil ketuk bontot periuk guna senduk* Mari mari mari lelong lelong lelong... RM85, RM85, RM85..


Last Order for Plus Size : 10th Feb (depends on stock availability) 
Delivery date for Plus Size : 22nd Feb
Order for Free Size (still can order)
Delivery date for Free Size : 13th Feb

Selagi stok masih ada.. cardigan akan dipos seperti biasa selepas dari tarikh-tarikh yang tertera di screen.. amboi over -______-"


PRICE
RM85 
(FREE POSTAGE) 

EMAIL
tsugoi12@gmail.com

Name:
Address:
Contact No:
Code:




"HAPPY SHOPPING"


9 comments:

Siti Fatimah said...

Hi filla,
Kita dah email tau size XL in dark green :)

Anonymous said...

Kak fila..bukaan lengan baju ni kecik sob sob..lengan sy besor lemak nari2..sob sob. Tggu next batch untuk plus plus plus size k kak fila..

Anonymous said...

hai filla,

kalau i bayar cash n collect sendiri untuk cardigan plussize tu boleh tak...sbb i stay kat vista pinggiran putra (depan jusco)jer....pls...pls...pls

Miss Moon said...

weyyyyyyyyyyyyyy aku la PLUS SIZE tewwwwwwwwwww

aku nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

nanti aku kaco hidup kowang ngan ukuran mak yg ala beyonce terlebey makan nih kayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Filla ~ Kasihs said...

siti: ok dah reply ;)

anon: hahaha... sabar ye yang...

anon: huwaaa stock tiada di tangan saya... sebab itu kena pos.... takpe sebab free postage.. kalau nak copek sikit email ye..

miss moon: holoh holohhhhh omey omey la moon nie... meh lah kaco ai..

Mardhiyyah Fadzil said...

yeayyyyy.......... sayaaaaaaaaangggggggggg kak pillaaaaaaaaaa...... mmg dok jampi dari smlm moga akak makbulkan request reader yg comment kat previous entry tu... hihihi... dh email tau... nak! nak! nak! =p

Anonymous said...

ok i dah email kat Tsugoi....tq This is first time i berurusan dgn Tsugoi..tq :) eita

Anonymous said...

Cantik lah kak filla cardigan tuuu!! Saya hanya mampu tengok jek huhuhu

maryam said...

salam kak filla,

nak komen sikit jer..

hati dah berbunga2 tengok tajuk "plus size" tu.. tapi bila scroll down tengok ada saiz l dan xl je.. :(

terma "plus size" tu tak sesuai lah rasanya utk yg saiz l dengan xl. itu saiz org biasa tu.

kalau di butik2 plus size, selalunya saiz yg ada ialah xxl and above atau saiz 14 and above.

sedih saya.. ingat ada harapan ingat boleh beli cardigan tsugoi, tp rupanya plus size yg diamksudkan bukanlah plus size sebenarnya :(